Kérjük támogassa ön is adója 1 % -ával tevékenységünket, céljaink megvalósulását!
Adószámunk,ahová  a felajánlásokat várjuk: 18143520-1-12
Egyesületünk a Palóc Mentőcsoport tagjaként
nemzeti minősítéssel rendelkezik (középnehéz szintű városi kutatás és mentés, árvízi és vízi mentés, mentőkutyás mentés).

Célkitűzésünk, hogy segítsünk:
Eltűnt, elveszett személyek Mentőkutyával történő felkutatásában,
árvizi védekezésben, mentés magasból és mélyből (Alpin technikával) Veszélyes fák kivágásában,önkéntes tűzoltó tevékyenységben(avar,bozót-lakás tűz)sport-, hobbi- és mentőkutya képzésben.
Hirek

2017. május 1.
Balassagyarmat
Hogyan rendelkezzen az adó 1%-ról!
Hogyan és mikor ajánlhatom fel személyi jövedelemadóm 1%-át? Az 1% felajánlása csupán néhány percet és gondos odafigyelést igényel. Ha a NAV készíti el az Ön adóbevallását: o ha ügyfélkapun keresztül, online felületen készül az adóbevallás, akkor a NAV által küldött adóbevallás ellenőrzése során ne feledkezzen el rendelkezni adója 1%-áról! Önnek két gombnyomás, a nélkülöző embereknek viszont kézzelfogható segítséget jelent, ha megadja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adószámát. Határidő: május 22. o ha postai úton érkezik az ellenőrzendő bevallás, akkor a visszaküldött dokumentumhoz mellékelje az adószámunkkal kitöltött rendelkező nyilatkozatot, melyet itt lehet letölteni. Határidő: május 22. Ha könyvelő közreműködésével, illetve saját maga készíti el az adóbevallását: o ha ügyfélkapun keresztül online készíti el az adóbevallást, akkor a megfelelő részt kitöltve néhány pillanat alatt rendelkezhet az adója 1%-áról. Határidő: május 22. o ha nyomtatott formában, postai úton adja be adóbevallását, akkor a kitöltött rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt elküldheti postán, vagy személyesen leadhatja a NAV ügyfélszolgálatán. A rendelkező nyilatkozat innen letölthető. Határidő: május 22. Ha a munkáltatója készíti el adóbevallását: o a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 10-ig lezárt borítékban adja le a munkáltatójának. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a saját adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása! Határidő: május 10. FONTOS, hogy az adóbevallástól függetlenül is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-áról! A kinyomtatott és kitöltött rendelkező nyilatkozatot tegye egy lezárt borítékba, melyen mindenképpen legyen rajta az Ön adóazonosító jele, a leragasztás helyén az aláírása, és postai úton juttassa el a NAV részére. Határidő: május 22.
2017. április 29.
Balassagyarmat
Túlélőtúra a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Szakiskola tanulóival
Túlélő Túra! Évek óta részt veszünk felszereléseinkkel, és technikai eszközeinkkel biztosítjuk és segítjük a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium és szakiskola túlélő túráját. Az időjárás sajnos nem fogadott kegyeibe, de a szakadó eső sem vette kedvét senkinek a gyakorlattól.
http://mkkevig.sulinet.hu/2017/04/29/tulelesi-kuzdelem/

2017. április 12.
Balassagyarmat
Előadás és kutyás bemutató a Cseperedő Óvodában
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűn és baleset-megelőzési szakterület kollégáival közösen tartottunk ma előadást és bemutatót a Balassagyarmati Cseperedő Tagóvodában. A kis óvodások nagy szeretettel hallgatták és nézték meg előadásunkat, és örömmel simogatták meg a kutyusokat.
2017. március 30.
Balassagyarmat
MMSZOSZ látogatás Bázisunkon
Egyesületünk Bázisára látogatott a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének Elnöke Orlik Zoltán.
2017. március 28.
Balassagyarmat
Újra véradást szerveztünk a Bázison!
"Adj vért, ments meg 3 életet!" Az Egyesület bázisán szervezett véradáson 63 fő regisztrált véradóból 54 fő sikeresen adott vért! Köszönjük!!! Reméljük ezzel az akciónkkal nagyon sok emberen tudunk segíteni!
2017. március 10..
Balassagyarmat
Új igazgató a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén
A mai napon egy megyei ünnepségre kaptunk meghívást. Új Igazgatója van a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak! dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere március 16-i hatállyal nevezte ki a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére, Seres Tibor ezredes Urat! A Leköszönő Berecz György tűzoltó ezredes, a BM Országos A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának kinevezett igazgatója lett. A Cserhát Különleges Mentőcsoport elnöke az elsők között gratulált az új Igazgató kinevezéséhez, valamint köszönetünket fejeztük ki Berecz György Ezredes Úrnak az elmúlt 5 év közös-együttműködő munkáért.
2017. január 29.
Isaszeg
Egyesületünk csatlakozott a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségéhez
Megtartotta első konzultációs, egyeztető megbeszélését a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége a BM.Kat.Főig.Oktatási Bázisán! Orlik Zoltán az MMSZOSZ elnöke kiemelte a Magyar Mentőkutyás Szervezetek érdekképviseletének fontosságát, tevékenységük támogatását, az összefogással történő hatékonyabb életmentő feladat végzését.

2016. december 22.
Salgótarján
ÖTE-k részére kiírt pályázaton elnyert eszközök átadása
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. évi önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázatán elnyert eszközök átadásán vettünk részt. Egy új motoros láncfűrészt és egy pár tűzoltó védőcsizmát is átvehettünk, a működési támogatásra és üzemanyagköltségre elnyert anyagi támogatás mellett.

2016. december 22.
Balassagyarmat
Karácsonyi adományozás
A hagyományokhoz híven ismét átadtuk a karácsonyi adományokat a Reménysugár Gyermekotthon lakóinak. A gyerekek már nagyon várták a mentőkutyákat is, mert mindig emlékeznek rá, hogy a kutyusok is részt vesznek az ajándékozáson.

2016. december 21.
Budapest
Nyert a Cserhát Különleges Mentőcsoport!
A Segítő Kéz - Állati küldetés pályázat lezárult. A Fressnapf 1.000.000 Ft-os támogatását a Cserhát Különleges Mentőcsoport nyerte.
Köszönjük segítségét és szavazatát!
http://www.fressnapf.hu/nyert-cserhat-kulonleges-mentocsoport/

Fressnapf
Segítő kéz - Állati küldetés
Segíteni mindig jó, és most egy kattintással Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kedvenceknek is örömteliek legyenek az ünnepek! Ismerje meg a három alapítvány munkáját, szavazzon a legszimpatikusabbra, a Fressnapf pedig a legtöbb voksot gyűjtő szervezetnek 1 000 000 forintot adományoz!
Köszönjük segítségét és szavazatát!
http://www.fressnapf.hu/segito-kez-allati-kuldetes/

2016. november 30.
Budapest
Egyesületünk szerepelt az Echo Tv műsorában!
2016. november 19.
Balassagyarmat
Az MTV stábja forgatott ma nálunk a kis csapatunkról, munkánkról és kutyáinkról.

2016. november 10.
Balassagyarmat
A médiában is számos alkalommal szereplő, többek közt eltűnt személyek felkutatásával foglalkozó Cserhát Különleges Mentőcsoport látogatott el a felsősökhöz. Bemutatót tartottak engedelmességi, ügyességi, keresési és őrző-védő gyakorlatokból. A kedves és okos állatok láttán kicsik-nagyok szíve egyaránt ellágyult.


2016. november 9.
A Hankook Tire Magyarország Ünnepélyes abroncs átadó ünnepségén vettünk részt, bemutattuk egyesületünket, és még egy kis kutyás bemutatóval is kedveskedtünk a jelenlévőknek.http://www.automotor.hu/hirek/tizezer-darab-felett-jar-a-hankook-abroncsadomanyozasi-programja/


2016. november 8.
A Szuper Tv-2 Édes Élet c. műsorában szerepelt csapatunk!
" Egy ártatlannak tűnő kirándulás (gombaszedés) hozhat egy olyan helyzetet, hogy a kiránduló (Ez esetben Emilió) Eltéved.  A hozzátartozók kétségbe esve kezdik keresni, és közben folyton arra gondolnak, mi történt, rosszul lett, megsérült? Hová lehetett? Kihez forduljanak segítségért? Kik azok, akik ebben a helyzetben is tudnak segíteni a bajbajutottakon?! Szerte az Országba vannak olyan szervezetek, akik felvannak készülve ilyen és ehhez hasonló helyzetekre, szaktudásuk, segítőtársaik a mentőkutyák, a technikai eszközök segítségével azon vannak, hogy minél előbb segítsenek mindenkinek, akinek szüksége van rá." 
A mi csapatunk: A Cserhát Különleges Mentőcsoport is ilyen csapat. Bárhol az országban történik hasonló eset, hívjanak minket!

2015. július 30.
Budapest
Civil Rádió riport
Meghívást kaptunk a Civil Rádióba riport elkészítéséhez az ORFK-val kötött együttműködés kapcsán.

    2015. július 27.
Budapest
Háromoldalú együttműködési megállapodás sajtóközlemény
Megjelent a régóta várt sajtóközlemény az ORFK, a Vodafone Magyarország Alapítvány valamint Egyesületünk által kötött háromoldalú együttműködési megállapodásról.
2015. július 22.
Budapest
Google Ground
Budapesten a Google Groundon táborozó 11-13 éves kisiskolás lányoknak mutattuk be Egyesületünk eltűnt személyek felkutatásával kapcsolatos kutatómunkáját, valamint a kutatásban mára már nélkülözhetetlenné vált mobiltechnológiai eszközöket.


2015. július 18.
Balassagyarmat
Sajtómegjelenés - Gyarmat Hangja
Újabb sajtóanyag jelent meg Egyesületünkről a Gyarmat Hangja nevű nyomtatott sajtóban és internetes oldalon http://gyarmathangja.hu/index.php/minden-hir/item/138-a-balassagyarmati-cserhat-mentokutyas-egyesulet

2015. július 16.
Budapest
Vodafone VSSB bemutató
Július 16-án a Vodafone Szolgáltató Központban (VSSB) mutattuk be Egyesületünk tevékenységét, kutyáinkat és szaktudásunkat. A prezentáció végén a kutyák is szerepet kaptak, motiválva ezzel az Egyesület munkáját segítő, nagyvállalati környezetben dolgozó munkatársakat a szakmai önkéntességre.
________________________________________
2015. július 13.
Csenger
Együttműködés kialakítása
Július 13-án Egyesületünk vezetősége Csengerbe látogatott el, ahol a Csengeri "Szent Flórián" Önkéntes Tűzoltó és Vízimentő Egyesülettel ültünk le tárgyalni egy jövőbeni közös együttműködés reményében.
________________________________________
2015. július 9-11.
Keszthely
Mentőkutyák továbbképzése, vizsga és verseny
Július 9-11-ig Keszthelyen került megrendezésre az idei Acana Kupa vizsga és verseny, amelyen a Cserhát Mentőkutyás Egyesület vezetősége meghívott előadóként vett részt. Az előadás keretében bemutattuk az eltűnt személyek mentőkutyával és technológiai eszközökkel történő felkutatását,az alkalmazott módszereket és az ehhez szükséges követelményrendszert. A verseny végén Egyesületünk különdíjakat ajánlott fel a versenyzőknek, amelyet személyesen adtunk át.

2015. július 7.
Nyírjes
kutyás bemutató
Balassagyarmat melletti Nyírjesben tartottunk kutyás bemutatót.
________________________________________
2015. július 4.
Gyömrő
Sajtómegjelenés - Signal TV
Július 4-én a korábbi Gyömrőn tartott kutyás bemutatóról a Signál TV-ben jelent meg egy sajtóanyag Egyesületünkről, ahol beszámoltunk a mentőkutyás bemutatóról és Egyesületünk tevékenységéről.
________________________________________
2015. július 1.
Gyömrő
Nyári gyakorlat
Gyakorlatot tartottunk egyesületünk bázisán és a közeli erdős területen is, tesztelve a nyomkövető eszközök működését a jövőbeni fejlesztési lehetőségek kiaknázása érdekében. A gyakorlaton részt vett fő támogatónk a Vodafone Magyarország Alapítvány, valamint a nyomkövető eszközöket fejlesztő Inepex Kft., akikkel egy nagyon jó hangulatú napot töltöttünk el egy kis bográcsozással egybekötve.


________________________________________
2015. június 30.
Balassagyarmat
Tűzeset Balassagyarmat külterületén
Ma délután Egyesületünk riaszrást kapott Balassagyarmat külterületén egy fatelep mellett kigyulladt bozótos oltásához. A tüzet 1,5 órás megfeszített munka után eloltottuk, a fatelepen szerencsére semmi nem kapott lángra
________________________________________
2015. június 29.
Balassagyarmat
Bemutatót és gyakorlatot tartottunk a Rendészeti iskola diákjainak
Június 29-én A Balassagyarmati Keresekedelmi iskola rendészeti szakán tanuló diákok voltak a vendégeink. Bemutattuk nekik tevékenységünket, hogyan, milyen eszközökkel veszünk részt a mentésekben. Quadrokopteres keresést, quadokkal való "terepezést" hőkamerás keresést is kipróbálhatták a kíváncsi diákok. Alpintechnikai bemutatónkkal, illusztráltuk a sérült személyek szakadékból való felhozatalát. Mentőkutyáinkkal pedig a személy keresést, jelzést mutattuk meg. De, nagy sikere volt az engedelmes, és őrző-védő munkának is. A nap fénypontja az együttműködő Katasztrfavédelmi igazgatóság- kirendéltség által felvonultatott tűzoltó autók, létrás kocsi és a valódi vízsugárral való oltás kipróbálása.
________________________________________
2015. június 27.
Szob
Mentőkutyás és alpintechnikai bemutató
Június 27-én Pest megyében,a XV. Szobi Városnapokon mutatkozott be a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, mentőkutyás és alpintechnikai bemutatóval színesítve a 3 napos rendezvényt.
________________________________________
2015. június 26.
Szob
Csapatépítő tréning
Egy fantasztikus hangulatú csapatépítő tréninget tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület a Balassagyarmati Kiképző Bázison. Támogatóinkkal a Vodafone Magyarország Alapítvány, az IneTrack kft, az IFUA képviselőivel közösen önfeledt hangulatban, mintegy 50-en Több fogásból álló bográcsban főtt ebéd, házilag sütött sütemények elfogyasztása után alpintechnikai gyakorlatokat, a mobiltechnológiai eszközöket, alkalmazva mentőkutyás tréninget is tartottunk. A Gyakorlat során a Quadrokopteres (élő képes - légi felderítés) Az öszkerék meghajtású quadokkal való szárazföldi kutatás éppúgy része volt a gyakorlatnak. A szimulációs gyakorlattal készül fel a csapat az éles bevetésekre.
________________________________________
2015. június 24.
Gyömrő
Mentőkutyás bemutató Gyömrőn
Gyömrő Város Önkormányzata és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett napközis táborban részt vevő gyerekek a Zabhegyező Lovasiskola-látogatás, a Tájházban lévő kézműves foglalkozás, valamint a Gyömrői Rendőrőrs bemutatója után a Cserhát Mentőkutyás Egyesület kutyás bemutatóját is megtekinthették. "Keresünk és mentünk" a mottója annak a különleges mentéssel foglalkozó egyesületnek, amelynek célkitűzése az eltűnt-, elveszett személyek mentőkutyával és különféle technológiai eszközökkel történő felkutatása, árvízi védekezés, veszélyes fák kivágása, tűzoltás és műszaki mentés, sport-, hobbi és mentőkutya képzés. Altsach Andrea, a CSMKE elnökhelyettese a Gyömrő Infó Magazinban beszélt többek között arról, hogy milyen szerteágazó tevékenységet végeznek a tagok.
________________________________________
2015. június 22.
Ráróspuszta
Gyermektábor ráróspusztán
Ráróspusztán megtartott gyermektáborban több mint 100 gyermeknek tartottunk kutyás bemutatót.
________________________________________
2015. június 20.
Szlovákia
Mentőkutyás bemutató a Szlovák falunapokon
a Szlovákiai Terbegec községben egy falunapon tartottunk kutyás bemutatót.
________________________________________
2015. június 15.
Szob
Kutyás bemutató Érsekvadkerten
Június 15-én Érsekvadkerten tartottunk kutyás bemutatót.
________________________________________
2015. június 13.
Szlovákia
Kutyás bemutató Kőkeszin
Június 13-án a Szlovákiai Kőkeszin tartottunk kutyás bemutatót.
________________________________________
2015. június 10.
Budapest
Gazdasági Rádió riport
A Gazdasági Rádió vendégei voltunk. Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület elnökével a riporter arról beszélgetett, hogy miképp segíti az M2M-technológia az eltűnt személyek után történő keresést, és hogyan kapcsolódhatnak be egy-egy ilyen kutatásba civilek is.
________________________________________
2015. június 9.
Budapest
Sajtómegjelenés az ATV-ben
"Évente eltűnik egy kisvárosnyi gyerek Magyarországon" címmel sajtóanyag jelent meg egyesületünkről az ATV csatornán.
________________________________________
2015. június 7.
Tolmács
Falunap Tolmácson
Június 7-én Tolmácsi falunapon kutyás bemutatót tartottunk.
________________________________________
2015. június 6.
Mohora
Családi nap Mohora községben
Június 6-án a Mohorán részt vettünk egy családi napon, ahol kutyás bemutatóval színesítettük a programokat.

2015. május 31.
Budapest
Ezer lámpás éjszakája az eltűnt gyermekekért
Budapest 56-ok Tere. Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan rendezték meg ötödik alkalommal az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű kampánysorozatot, amellyel a gyermekek eltűnésének jelenségére szeretnék felhívni a társadalom figyelmét. A Cserhát Mentőkutyás Egyesület ennek kapcsán több ezer ember előtt a színpadon és a téren mutatta be tevékenységét, mentőkutyáit és a mentéshez használt térinformatikai rendszert, amellyel még hatékonyabban hajtja végre az eltűnt személyek felkutatását szerte az országban.
________________________________________
2015. május 30.
Szécsény
Sajtómegjelenés az ATV-ben
Május 30-án a Szécsény. A városnapon szintén kutyás bemutatót tartottunk.
________________________________________
2015. május 29.
Budapest
Adásnap 2015
Budapest-Hármashatárhegy. a Cserhát Mentőkutyás Egyesület is részt vett az Adásnap 2015. Vállalati önkénteseknek szervezett programon. Ennek keretében a Pilisi Erdőben tavaly decemberben okozott jégkár helyreállítási munkálataiban a Hármashatárhegyen vállaltunk önkéntes munkát.
________________________________________
2015. május 28.
Balassagyarmat
Eltűnt személy nyomában
A Kenessey Albert Kórház pszichiátriai osztályról szökött férfi felkutatásában vettünk részt. A férfit a repülőtér közelében feltartóztattuk, majd visszaszállítottuk a pszichiátriai osztályra. A forgalmas 22-es úton a zavarodott fiatalember kiszámíthatatlanul mozgott, veszélyeztetve az autók között saját és mások életét.
________________________________________
2015. május 24-28.
Szlovákia
Visegrádi V4-ek gyakorlat
A Visegrádi V4-ek gyakorlaton vett részt Egyesületünk. Együttműködő Bősi partnerünkkel közösen megkezdődött a Visegrádi négyek gyakorlat. Bős-Lest településeken.
________________________________________
2015. május 23.
Mihálygerge
Nógrád Megyei Tűzoltónap
Megyei tűzoltó nap. A Cserhát Mentőkutyás Egyesület immáron 5. éve vesz részt a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség által megrendezett tűzoltó felvonuláson. Külön öröm számunkra, hogy Egyesületünk Tűzoltó Szakosztályának vezetőjének KAJTOR ISTVÁNNAK ny.tű.szds. a TŰZVÉDELEM TERÜLETÉN NYÚJTOTT KIEMELKEDŐ MUNKÁJÁÉRT Dobson Tibor Tűzoltó Dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettet és Emléklapot adományozott.A Díjat átadta Berecz György tűzoltó ezredes a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
________________________________________
2015. május 20.
Balassagyarmat
Kiképzés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőinek
Balassagyarmati kiképző pályánkon rendőrkutyás képzést tartottunk A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület mentőkutyásai vettek részt a közös gyakorlaton.
________________________________________
2015. május 20.
Balassagyarmat
Kiképzés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőinek
Műszaki mentést hajtottunk végre a22-e sz. fűúton a rétsági körforgalom előtti S-kanyarban egy Alfa-156 os szgk, megcsúszott a vizes úton, majd az útszéli árokban landolt. A forgalom irányítása mellett az autót az árokból kimentettük.
________________________________________
2015. május 14.
Budpaest
Együttműködési megállapodás
A hatékonyabb együttműködés érdekében aláírtuk a Pest Megyei Kutató Mentő szolgálattal a régóta tervezett együttműködési megállapodást,
________________________________________
2015. május 13.
Szentes
Mentőkutya szemvizsgálat
Lobó kutyán újabb kontrollon vett részt Szentesen, ahol a kutyák szemének csodadoktora megállapította a kutya szemének egyértelmű javulását.
________________________________________
2015. május 9.
Szlovákia - Hrusó
Tűzoltó napon vettünk részt
Szlovákiai Hrusó településen megtartott tűzoltó napra kaptunk meghívást, ahol egész napos rendezvényeken, tűzoltó versenyen vettünk részt.
________________________________________
2015. május 6.
Balassagyarmat
Véradás
Véradás Balassagyarmaton. Egyesületünk tagjai a Katasztrófavédelem által szervezett véradáson vettek részt, reméljük ezzel is minél több ember életét tudjuk megmenteni.
________________________________________
2015. május 2.
Balassagyarmat
Kismarosi majális
A Pest megyei Kismaroson megrendezett majálison is részt vettünk, ahol helyet kaptunk a színpadon, hogy bemutassuk egyesületünk tevékenységét először szóban, majd egy kutyás bemutató keretében a gyakorlatban is. A gyerekek és a felnőttek szórakoztatására alpintechnikai bemutatóval is kedveskedtünk.
________________________________________
2015. május 1.
Balassagyarmat
Felvonulás
Május 1-én részt vettünk a Balassagyarmati Szkíta napokon megtartott felvonuláson, majd kutyás bemutatót is tartottunk.


24 órás ügyelet: +36-70/424-2327
Facebook oldalunk
Youtube oldalunk
UGYE MEGÉR ÖNNEK 1000 FORINTOT, EGY EMBERI ÉLET! Csupán ennyit kérünk öntől, hogy támogassa tevékenységünket!
Várjuk felajánlását, Számlaszámunk: 63600605-16102778

Cserhát Rescue Team          Cím: 2660. Balassagyarmat, Rákóczi Fejedelem út.140.        GPS Koordináta: É: 48.07964'  - K: 19.31217'
Riasztás - 112.