Kérjük támogassa ön is adója 1 % -ával tevékenységünket, céljaink megvalósulását!
Adószámunk,ahová  a felajánlásokat várjuk: 18143520-1-12
Egyesületünk a Palóc Mentőcsoport tagjaként
nemzeti minősítéssel rendelkezik (középnehéz szintű városi kutatás és mentés, árvízi és vízi mentés, mentőkutyás mentés).

Célkitűzésünk, hogy segítsünk:
Eltűnt, elveszett személyek Mentőkutyával történő felkutatásában,
árvizi védekezésben, mentés magasból és mélyből (Alpin technikával) Veszélyes fák kivágásában,önkéntes tűzoltó tevékyenységben(avar,bozót-lakás tűz)sport-, hobbi- és mentőkutya képzésben.
Főbb események

2017. április 10.
Ecseg
Eltűnt személy felkutatás
Eltünt személy felkutatására kapott riasztást a csapat. Szombaton délután a Nógrád megyei Ecsegen tűnt el egy 77 éves idős nő. A kutatásra mentőkutyákkal, drónnal, hőkamerával, quadokkal stb. Indultunk el. Útközben kaptuk a jó hírt, hogy közben élve előkerült.

2017. április 6.
Balassagyarmat
Állatmentés
Állatmentéshez kaptunk ma felkérést! Egy családi ház udvarára szökött be az utcáról egy Berni pásztor keverék kutyus, nyakán egy két méteres lánccal. Egy tuja alatt talált búvóhelyet, de feltekeredett rá, ijedtében mindenkire morgott és vicsorgott. Kiszabadítottuk, majd a chip leolvasása után beazonosítottuk ( egy kis segítséggel) hol lakik, ki a gazdája, akinek vissza is adtuk.2017. március 30.
Balassagyarmat
Tűzeset Balassagyarmaton
Balassagyarmat sportcsarnok, horgásztanya mögötti területen mintegy 2 hektáron égett a bozótos. Egyesületünk tűzoltó szakosztályával és a balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatásos tűzoltóival közösen megfékeztük és eloltottuk a tüzet.
2016. november 25.
Tar
Eltűnt Személy felkutatása
A Cserhát Különleges Mentőcsoport a mai napon eltűnt személy felkutatására indult kora reggel Tar településről eltűnt idős férfi felkutatására. Sajnos az egész napos kutatás ma nem vezetett eredményre, pedig a csapat esőben, sárban árkon-bokron át kutatta az eltűnt személyt. Sajnos eredménytelenül

2016. november 16.
Szigetszentmiklós
Tegnap délután 17:20-kor kaptuk a riasztást a Kutyákkal az Életért Alapítvány Jászberényi csoportjától, akik segítségünket kérték egy Szigetszentmiklósról eltűnt idős hölgy keresése kapcsán. A keresést több mentőcsapattal, kutyákkal és rendőrökkel közösen már sötétben kezdtük, de sajnos nem jutottunk eredményre, az éjszaka pedig a rendőrség felfüggesztették a keresést.

2015. július 31.
Nagylóc
Eltűnt személy felkutatása Nagylóc
Július 31-én éjszaka az ORFK-val frissen, valamint Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal korábban kötött együttműködési megállapodás alapján riasztott minket a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársa. Nagylócon egy középkorú nő eltűnését jelentették be, aki a rendelkezésre álló információk alapján a közeli erdőben tűnt el. A rendőrkapitányság beosztottjai, a helyi polgárőr egyesület tagjai és kis csapatunk mentőkutyákkal, technikai eszközökkel azonnal kutatásra indult. A település közelébe érve az autó fényeinél egy egyedül bolyongó személyre lettünk figyelmesek aki, az útról letérve a közeli kukoricásba ment be. Miután szem elől tévesztettük a személyt és rövid időn belül sem észleltük, hogy a kukoricatáblát elhagyta volna, az adott pontnál elővettük a hőkameránkat, melynek segítségével gyorsan behatároltuk a növényzet takarásában a korábban látott személyt. A nőt követve a település melletti erdős részen a kutatásban kutyákkal résztvevő szécsényi rendőröket hívtuk segítségül, akikkel feltartóztattuk a személyt. Kiderült, hogy a körözésben szereplő, keresett hölgyet sikerült megtalálnunk, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása céljából kórházba szállították.


2015. július 28.
Nógrádmarcal
Állatmentés
Állatmentéshez riasztotta Egyesületünket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete, mely szerint Nógrádmarcalban egy kistestű kutyus egy 150-mm-es szennyvíz lefolyócsőbe esett és beleszorult, a földfelszín alatt kb: 1.5 méterre. Terepfelmérés után, hurkos bot segítségével a kutyust kihúztuk majd épségben, de kissé riadtan átadtuk szerető gazdájának.


2015. július 19.
Budapest
Kismaros eltűnt személy felkutatása
Kora eggel indult csapatunk a Pest megyei Kismarosra egy 72 éves bácsi felkutatására, aki pénteken indult el az otthonából,iratok, pénz, telefon nélkül a helyi temetőbe, de haza azóta sem érkezett. Reggeltől késő délutánig több négyzetkilométernyi területet vizsgáltunk át mentőkutyákkal, quadokkal, quadrokopterrel és a család tagjaival, barátaival Másnap a bácsi előkerült, sajnos holtan.
________________________________________
2015. július 18.
Balatonfűzfő
Eltűnt személy felkutatása
Hajnalban ismét útra kelt a csapat. Az Országos hatáskörrel rendelkező CSMKE tagjai ismét eltűnt személy felkutatásában vettek részt Balatonfűzfőn. Több mint 30 fős csapatot szervezett a kereséshez az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke Sinka Vivien. Reggel 08.00 órára meghirdetett keresésben a helyi polgárőrök, barátok az S.O.S Mentőkutyás Egyesület a helyi Rendőrkapitányság munkatársai és az eltűnt személy fia is részt vett. A mentés irányítója a CSMKE elnöke Juhász Zoltán volt, aki kb 15 négyzetkilométernyi területen kijelölt 11 szektornyi területet, ahová beosztotta az embereket a kereséshez. Az egyik ilyen átvizsgált szektorban 1 óra elteltével a területet irányítója jelezte, hogy a keresett személy fia, rátalált édesapja holttestére. A terület körbehatárolása után, a helyszínt átadtuk a kint lévő rendőrség munkatársainak, majd minden résztvevő nevében részvétünket fejeztük ki a családnak.
________________________________________

________________________________________
2015. július 8.
Várpalota
Eltűnt személy felkutatása
Eltűnt személy felkutatására indult csapatunk a kora reggeli órákban. A Veszprém megyei Várpalotán eltűnt 65 éves cukorbeteg és magasvérnyomás betegségben szenvedő férfi felkutatására indultunk, mentőkutyákkal, drónokkal, és nyomkövető eszközeinkkel felszerelve. Árnyékban 38 fok volt, de a csapat ennek ellenére kitartott, és több lelkes önkéntessel kiegészülve nekivágott a néhol kietlen, néhol pedig járhatatlan bozótos tájnak. Mind az embereket, mind a kutyákat nagyon megviselték az extrém körülmények, a nagy hőség, majd a hirtelen lecsapó viharos eső. Az eltűnt személy előkerült, de sajnos holtan.
________________________________________

________________________________________
2015. június 5.
Balassagyarmat
Két állatmentés egy napon
Ezen a napon két kutyus mentésében vettünk részt! Az egyik egy 2 éves hosszú szőrű németjuhász kutya, akinek a gazdája kórházba került, majd hatósági intézkedést követően, altatás várt rá. Közösen a hatóságok embereivel a kutyust biztonságba helyeztük, majd új helyére szerető gazdihoz szállítottuk. A másik kutyusnál pedig késő este érkezett a riasztás miszerint, a város egyik intézményének eldugott zugában, egy kőfal melletti bokor alatt sír egy keverék kutyus. Helyszínre érkezés után felmérve a terepet, sikerült a kutyus közelébe férkőzni, aki bizalmába fogadott minket. Közösen a helyi állatvédőkkel onnan kivettük, majd rövid ellenőrzés után a chippel ellátott kutyus gazdájára hamar sikerült rátalálnunk. Este fél tíz körül becsöngettünk a tulajdonoshoz egy idős nénihez, aki könnyekkel küszködve ölelte magához a napokkal ezelőtt elkóborolt 4 éves kis kedvencét.
________________________________________

Dévaványa
Eltűnt személy felkutatása
Dévaványa. Kora hajnalban érkezett segítségkérés a Békés megyei településről, amely szerint egy helybéli idős férfi vasárnap ismeretlen helyre távozott a lakásából, és oda sötétedésig nem tért haza. A hozzátartozók egész éjjel keresték a férfit, minden eredmény nélkül, így pirkadattól a katasztrófavédelem, a rendőrség, a Békés megyei Kőrös Mentőcsoport, a Gyomaendrődi járási Vidra Mentőcsoport, polgárőrök, vadászok és helyi lakosok kiterjedt terepkutatásba kezdtek, és ebbe a munkába kapcsolódott be egyesületünk is. Az egész napos mentőakció végül eredményt hozott, így még a sötétség beállta és a kiadós eső megérkezése előtt sikerült élve, épségben megtalálni az idős férfit.
________________________________________
2015. április 21.
Kétbodony
Nádastűznél avatkoztunk be
Kétbodony. A délután folyamán a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérte a segítségünket a Kétbodony határában pusztító nádastűz megfékezésében, amelyet egész délután és este oltottunk.
________________________________________
2015. április 18.
Nagymaros - Dunamocs
Eltűnt férfi keresése
Nagymaros- Dunamocs. A bősi mentőszolgálat kérésére, velük közösen ismételten átfésültük a Duna mintegy 50 kilométeres szakaszát a Dunamocsnál eltűnt férfi után kutatva, de most is eredménytelenül.
________________________________________


2015. április 12.
Nagymaros - Esztergom


Nagymaros- Esztergom. Szlovákiai partnerünk, a bősi székhelyű Központi Rendeltetésű Különleges Mentőszolgálat kérésére motoros kisgéphajóval vettünk részt egy Dunamocsnál a folyóba esett szlovák állampolgár felkutatásában, amely nem járt eredménnyel.
    

2014. 02 17 Szügy
            Riasztás! 14.30 órától öt fővel valamint 2 kutyával (Chuck és Hero) Szügy Mikszáth út. 59. sz, alatti 35 éves Sz.Viktóia
            keresésében vetünk részt.
           15.30 órakor a Szügyi tó felé, A fenyvesen át vezető úton szerencsésen, épségben megtaláltuk.
            A Rendőrjárőrökkel együtt, az egyesület mikrobuszával 15.45 órakor a Polgármesteri hivatalhoz szállítottuk ahol a kiérkező mentőknek átadtuk.

2013.06.09 Nógrád 39 éves nő keresése.
        Riasztás: 03.30 órakor (az eltünés 3 nappal korábban volt  :( )
        Helyszinre érkezés: 09.00 6 fő 3 kutya
        Negatív..... Hazaindulás 19.00 órakor
  
2013.05.23 Szente, az előző kutatás folytatása.
           Helyszinre érkezés: 08.00 órakor.   6 fő+ 1 kutya
           10.30 órakor a személyt megtaláltuk (holtan)
           helyszinbiztosítás után a Rétsági RK-nak a helyszin átadva.
           Haza vonulás: 12.30 órakor

  2013.05.22 Szente, 58-éves férfi keresése
          Riasztás 21.30 órakor (Szente polgármesterétől)
          Érkezés 22.00 órakor  5.fő+ 1 kutya
          Negatív...Hazaindulás 01.00, érkezés.01.30 órakor

     2013.04.26 Szügy, Mikszáth Út,
Autóbusz tűz, Személyes észlelés
             Észlelés 13.10 órakor
             Oltás megkezdése Porraloltóval, a tűz elharapózásának megakadályozása, és a tűz teljes eloltása 3 perc alatt.
             A hivatásos Tűzoltók helyszinre érkezése 13.20 órakor, a helyszin átadva.


2013. 04.22 Szügy, Csalogány út. Lakástűz.
            Riasztás 21.30 órakor (T-né. E. Mónikától)
            Érkezés 21.40 órakor 4 fő  Önkéntes tűzoltóként a hivatásos tűzoltók munkáját segítettük, Feladatunk a tűzoltóautó tűzcsapról való táplálása.
            Sikeres oltás. Hazavonulás 23.30 órakor.
    
2013.04.13-án folytattuk az Ujszilvási keresést
             Eredmény negatív.....Hazaindulás 19.00 óra, hazaérkezés: 22.30 órakor.
    
2013.04.11. Újszilvás.
30 éves férfi keresése (A Riasztás Bp-ről érkezett. L.S-tól)
             Riasztás 15.30 órakor érkezett,
             Helyszinre való érkezés 4 fővel és 1 kutyával  (200km.) 18.45 órakor
             Bekapcsolódtunk a helyszinre érkező csapatok kereső munkájába, a Kutatás 23.30 ig tartott, eredmény nélkül
             Hazaérkezés: 02.00 órakor.

2013.04.06. Pásztó. 32 éves nő keresése.
(A Riasztás a férjtől érkezett)
           Riasztás 07.10 órakor érkezett.
           Helyszinre való érkezés, 09.15 órakor 8 fővel 4 kutyával
           11.40 órakor a személyt megtalátuk, elsősegélyben részesítettük, majd leszállítottuk és átadtuk  a 2 km-re lévő mentő a

24 órás ügyelet: +36-70/424-2327
Facebook oldalunk
Youtube oldalunk
UGYE MEGÉR ÖNNEK 1000 FORINTOT, EGY EMBERI ÉLET! Csupán ennyit kérünk öntől, hogy támogassa tevékenységünket!
Várjuk felajánlását, Számlaszámunk: 63600605-16102778

Cserhát Rescue Team          Cím: 2660. Balassagyarmat, Rákóczi Fejedelem út.140.        GPS Koordináta: É: 48.07964'  - K: 19.31217'
Riasztás - 112.